Iklan

Jan 20, 2011

Important reminder about your best friend

Ini peringatan penting, kepada diri sendiri dan sesiapa sahaja yang singgah bagi mendapatkan ilmu disini. Ya, saya pasti sesekali ada juga serba sedikit ilmu yang saya kongsikan di sini selain rapuan dan luahan yang tiada faedahnya pada kalian.

Ianya tentang manusia-manusia yang paling rapat dengan kamu.

Sentiasa perlu beringat bahawa kawan baik kamu yang banyak menyimpan rahsia kamu boleh menjadi orang yang paling perlu kamu berhati-hati. Sebab, dia boleh pada bila-bila masa menikam kamu dari belakang dengan senjata ataupun rahsia yang dia ada tentang kamu.

Dan musuh kamu (sekiranya ada) ataupun orang yang paling kamu tidak suka dan jauhi adalah orang yang tidak perlu kamu bimbangi langsung. Sebab kamu sedari awal sudah menjauhi atau berhati-hati supaya dia tidak dapat menganiaya kamu.

Begitulah, kadangkala kita leka dengan kehidupan kita, dengan sahabat-sahabat kita. Kita merasakan hidup kita tiada apa yang perlu dirisaukan. Kita tidak berdendam dan beriri hati dengan sesiapa dan kita selesa dengan kehidupan kita. Tapi,tapi, tapi... kehidupan tidak selalu begitu. Ada waktu kita mungkin kita akan tersepak batu di jalan yang hari-hari kita lalui. Err.. pepatah apakah ini. Hahaha...

Malam ini waning gibbous moon is hiding its shine through a creepy clouds. no more full moon or new moon until next month..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...