Iklan

Jan 2, 2012

Hari Jadi Dania Aisya Ke Sembilan

Bismillahirrahmanirrahim...

Satu Januari 2012 ulangtahun hari kelahiran Aisya ke sembilan, hendak tepat lagi jam 2.30 petang. Lebih kurang. Lupa masa yang betul-betul tepat. Yang pastinya petang itu tahun 2003 yang dulu, aku terbaring atas katil dalam labour room sehingga lewat petang. Baby dibawa ke tingkat tujuh, jauh dari aku. Ok, tak perlu imbas cerita duka dalam gembira banyak-banyak. Nanti mengundang nestapa. Hehe...


Tahun baru di Kuala Terengganu, disambut dengan hujan yang lebat sangat, ditemani angin kencang dan sedikit guruh gempita. Hujan lebat bermula dari magrib sehingga awal pagi, sehinggakan aku sendiri sukar melelapkan mata kerana takut mendengar angin kencang. Sungguh, aku selalu membayangkan yang bukan-bukan kalau angin dan ribut pada waktu malam. Kalau siang, dalam takut-takutpun kira okay lagilah. Sebab boleh nampak sekeliling.


Hadiah hari jadi Aisya, sudah jenuh aku perah otak. Tetap tak ada idea nak bagi apa. Petang Ahad itu, selepas waktu pejabat, aku ke bandar. Kononnya hendak meninjau kedai kasut, mencari sport shoes yang dah lama Aisya duk rengekkan. Tapi, jangankan diharap hendak dapat parking, hendak masuk bandar pun tersekat lama dalam kesesakan. Punyalah banyak kereta! Di mana-mana sahaja. Tambah lagi bandar Kuala Terengganu yang kecil dan banyak traffic light. Beberapa kali berpusing-pusing, dari jam 5 hingga 7 malam, aku hanya mampu singgah membeli sebiji kek black forest 1/2 kg, dan terus pulang. Hadiah, boleh ditangguhkan.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...